søndag 4. september 2011

Tsjekkia - Truth prevailes

Då e eg tilbake i vakre Norge etter en svipptur i Tsjekkia. Og denne turen må eg rett og slett fortelle dokkar om, det har vært en fest fra begynnelse til slutt! Det hele startet med en ørliten helg i Praha, der været var av det slaget som vi kan kalle en skuffelse, men utenom det hadde vi det ganske så trivelig. Eg fikk lokket med meg gjengen (som bestod av Eivind og Siril) med meg inn på Tsjekkisk casino, der eg vant en overraskende seier! Utenom at det ble sådd sterk tvil med tanke på vår alder, da spesielt i forhold til om vi hadde oversteget de atten, var det helt supert:-) Vi slapp omsider inn, og som om ikkje det var gevinst nok i seg sjølv, kom eg ut igjen med en stor gevinst i mine hender, som eg overhode ikkje forstod hvorfor og hvordan eg vant. Det bare skjedde en masse ting foran meg, og vips, der var eg 500 Tsjekkiske kroner rikere:-)
















Oki, over til noe langt viktigere: Bruntal! I denne lille byen , med ca 18 000 mennesker fikk eg oppleve et fellesskap, en hjertekontakt og en Gud som gjorde meg begeistret! Eg hoppet ut i ting som eg aldri har gjort før, der eg rett og slett underviste på engelsk med tolking, og selv om eg hadde noen utfordringer, (kanskje spesielt i forbindelse med å skulle snakke om det å være modig og IKKE det å være skallet) var det egentlig mye mer spennende enn skummelt:-)
Gjengen fra Tsjekkia var uforglemmelig og eg koste meg glugg ihjel..

Eg lærte masse, og her må eg rett og slett komme med en ny liste over fasinerende ting:
1. Bursdagsannonsering!!! I utkanten av Bruntal hadde de hengt opp megafoner på lyktestolpene. Hver gang noen hadde bursdag annonserte de det over et høytalersystem. For Elisabeth bursdagsmonster var jo dette selvsagt svært interessant, og eg tenker definitivt at det e noe vi kan ta etter. Eg tenker at det blir realistisk å forvente en ørliten bursdagssang via et megafonsystem i Bergen by i anledning min 28-års dag i november. Eg forventer ikkje mye, altså, det e ikkje så nøye med meg. Men kanskje tre vers av bursdagssangen eller noe sånt hadde vært greit, i all enkelhet selvfølgelig:-)
2. Noen lyder er faktisk umulig. Og noen lyder er lette. Eg kan veldig mange lyder, eg. Ikkje for å skryte, altså, men eg e faktisk rimelig god både med s-lyden, k-lyden, j-lyden og r-lyden. Eg klarer til og med å rulle på r-en om eg vil. Men eg greier ikkje å sette disse lydene sammen til EN lyd: srkj. Det ser veldig snodig ut, eg tror det må ha skjedd en feil i språkutviklingen.
3. Eg kan klare meg ganske fint uten å dusje. En dusj i løpet av uken i Bruntal kan eg fint leve med:-) Dette var jo egentlig informasjon og innsikt om meg sjøl som eg hadde fra før, men eg sier det som et hemmelig budskap til min bror: Av og til e det deilig å være skitten Øystein:-)
4. Vi har en stor og fantastisk Gud som har gjort store ting i mitt liv i løpet av en uke i et land som påberoper seg å være uten Gud. Gud e IKKJE død, han er levende og virksom, ja han har seiret over døden, og det fikk vi virkelig oppleve i gatene i Bruntal.
5. Truth prevails! Jan Hus sine ord er blitt et motto for nasjonen Tsjekkia, og eg har virkelig tro på at han som e sannheten, igjen vil gjøre store ting blandt et folk som trenger å se at sannheten er sterkere enn løgnen! Gud, la det skje igjen!!!

Eg må ikkje glemme den fantastiske gjengen eg hadde gleden av å reise på tur med:












Siril: En av de modigste (ikkje skallede) damene eg kjenner. Hon e vakker, hon e unik i møte med mennesker fra andre kulturer og hon går inn i situasjoner med et helt hjerte. SÅ insirerende å være på tur med deg!

Kristian: En vandrende rema 1000 reklame som eg bare har sånn sansen for (selv om eg ofte handler på bunnpris:-) Makan til fin type skal det leites lenge etter, med et humør, en vilje og en visdom som eg virkelig beundrer. Kristian, eg vil gjerne henge meg på igjen! Her må eg jo og legge til at det flere ganger i løpet av turen gikk opp for Kristian at jentene faktisk e best, noe som overrasket han, men han ønsket likevel at eg skulle få det med på trykk i dag. Mer offisielle papirer på dette vil trolig komme ut seinere, hvis eg har forstått han rett;-)

Eivind: For en trivelig fyr! Her blir det på mange måter viktig å nevne at han kom til Bruntal uten en eneste pokal(veldig rart, egentlig. Det var mange av oss som reagerte på det, men vi sa ingenting til han), men reiste hjem med en triumf i kofferten, der han tok andre plass i scatekonkurransen i Bruntal. Det spekuleres i om vi vil få se denne karen i OL i London, dette e ikkje avklart enda..(Kommer kanskje litt an på hvor mange som deltar:-) Eg ble så imponert og inspirert av din kontakt med ungdommene, Eivind!


Eg må vel bare avslutte med å si: Takk for turen!

Også må eg ta med at det ventet en presang til meg da eg kom hjem til Fana i dag. Pappsen har hevet seg på netthandel (eg har visst noe å slekte på hva gambling angår), og en kveld på hytten fant eg det svært sjarmerende at min økomomisjef av en far satt og bød på alt mulig skrap som visstnok var "veldig billig":-) MEN, eg kom svært godt ut av det, der vi har fått oss en flunkende ny havkajak, i tillegg til at eg har fått meg en dykkermaske med innebygget kamera og ikkje minst: lommelykt på hodet! Det ville være rart å si noe annet enn at dette e STILIG!


4 kommentarer:

  1. Høres ut som en bra tur!
    Du er superherlig!!

    SvarSlett
  2. Ja litt av en tur. Glad du kunne utfylle med viktige detaljer som jeg glemte...som bursdagsannonseringen..hehe

    Siril

    SvarSlett
  3. Siril, Eivind og Kristian: Beklager bildet! Alle fire var bare helt forferdelig. (dette ble kanskje mer en ny fornærmelse) Det eg mener å si e at dokkar tar dokkar så godt ut at det ikkje lar seg fange på et bilde..

    SvarSlett
  4. haha, nei jeg tenkte faktisk ikke over at bildet var stygt før du opplyste om det her, så da takker vi for det...siril

    SvarSlett