mandag 23. juli 2012

Dobre sommer!

Då e vel tiden inne for å skriv litt fra sommerens begivenheter. Å, no e man vel spent, ka har denne lurendreieren funnet på dette året? Har hun: 1. Reist avgårde kåre til Averøy for å sjekke ut om turistskiltet fungerer som det skal? 2. Vært på en omfattende norgesturne for å finne ut hvorfor Audun e et guttenavn, selv om det slutter på un og begynner på Aud. 3. Fulgt etter Bruce springsteen for om mulig å slikke han på øret?
Eller så kan det hende a hon ikkje har gjort noe av dette, men rett og slett helt andre ting, noe som kanskje blir mest riktig, får man skal da ikkje lyge.
La meg fortelle at eg har vært på en staselig festreise til Tsjekk republikk, der eg koste meg glugg ihjel sammen med en svært så gøyal gjeng: Anettn, Milly, Veggis,Bettan og Maggo (Alle som en var svært fornøyet med tilnavnet sitt, og vi setter pris på om de kan brukes aktivt fra no av:-) Anettn var som vanlig en tøffing, og hon kruset rundt i...Polen? Tsjekkia? Slovakia? Østerreich? This is difficult, excuce me, wich contry are we in? Noen ganger må man rett og slett spørre seg for. Forstå meg rett, det gjelder kun de gangen man e litt usikker, og det skjer da den beste innimellom. Man kan ikke alltid ha full kontroll på sted/tid /rom, og alle har vi vel spurt spørsmål som: Unnskyld, hvilket årstall e vi i no? eller komt med de typiske forespørslene i forhold til hvilken planet man e på, det e så lett å ta feil..
Eg har sjelden ledd så mye på en uke i hele mitt liv eg, det var rett og slett en fest. Vi hadde jo selvsagt litt tøysete men alvorlige regler på turen, for eksempel denne: Du har ikke lov å slikke på folkene rundt deg (gangske enkelt fordi det kan oppfattes ufint), men eg syns det ble forklart på en srålende måte av unge Sæbø, det virket som de fleste syns det var ryddig og greit, og eg tror ikkje det e mye rom for misforståelse når man sier på engelsk: "You are not allowd to lick another person and another person are not allowd to lick you". Den type intern humor fungerer aldeles ypperlig på tre språk, der man for sikkerhets skyld skulle oversette det til Tsjekkisk:-) (Eg ler når eg tenker på det, det var så flaut at det nesten ikkje går an..)Eg må og smile av andre småting: Som at Anettn greiet ut om Guds tanga, at enkelte av oss fikk denne forsiktige forespørselen etter at vi hadde vært på et sigøynersenter: "Elisabeth, did you curse the gipsy children?" Dette ble sagt med en mild og god stemme, som om det var helt i orden hvis eg gjorde det. Eg ler av Bolak, som rett og slett var en supermorsom og fin type, eg ler av Adam som var "a litle suprised" over at eg hadde evnen til å tenke. Hele turen var full av lott og løye, full av gode folk, god stemning og masse spennende og flotte historier og møter med mennesker. TAKK for en digg tur!






















Turen gikk rett videre for Lisemoren, til Fredrikstad og oase. Det var superdupert, teltliv og tjenlig vær (som omfatter alt:-)), fine folk i tillegg til pittelitt stressende festivalliv. De spesielle ordene fra Oase må gå til familien Hellerud, som eg bare har sånn sansen for rett og slett, både store og små. Is, vollyball og balanserte samtaler var helt supert for en indremisjonsjente på et sådan sted..

Å, fortell mer fra sommeren din da, Elisabeth! Det var da voldsomt til interesse, i detaljer? Enda mer? Oki då: Hytteliv, båtliv, familie, spill og god stemning.

I tillegg fikk eg gleden av å sykle Rallarveien med min svært flotte venninne Siril. Dog var det strevsomt å dra syklene gjennom snå og dårlig vær, men det var fantastisk å sove i et tørt telt uten å fryse, det var helt vidunderlig å se på fossene og fjellene mens vi rullet nedover til Myrdal. For dere som ikkje visste det er Siril en usedvanlig fin samtalepartner, hun vet så mye om så mangt. Hon kan fortelle meg at eg e en ekstrovert føler som slapper best av når ingenting er planlagt.. Overraskende.. Hon e litt dårligere enn meg i Canasta, men vi kan kalle det nybegynneruflaks for ordens skyld. GØY tur, gøy sommer..